8 років тому
(09.05.2016)

9 травня: волонтерська версія

Активісти руху «Нас не зламати» вирішили відзначити 9 травня як свято життя. Протягом усього дня на Фестивальному причалі виступали дитячі колективи, тривали майстер-класи та виставка військової техніки, на вечір заплановані виступи місцевих рок-гуртів.

Волонтери вважають, що на сьогодні 9 травня є точкою розбрату, тож цей фестиваль — спроба запропонувати іншу концепцію відзначення свята.

«Головна перемога, за яку ми маємо бути вдячні нашим дідам і прадідам, які воювали, — за життя. Ця війна їх не зламала. Вони народили дітей, виховали внуків, відбудували країну, побудували чудове місто, в якому ми живемо», — вважає волонтер та капелан Дмитро Поворотний.

Втім, деяких дніпрян обурили намети з символікою «Опозиційного блоку», які поставили на віддалі від основної сцени — з них роздавали повітряні кульки з привітанням Олександра Вілкула. «Прийшли відсвяткувати День Перемоги, подивитися на діток. Трошки неприємно бачити ці блакитні кульки, хлопчики мої брали їх і лопали», — говорить дніпрянка Ірина. Однак багато кого це не дратувало — мовляв, це просто блакитна кулька.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter