7 років тому
(09.06.2017)

Активісти вимагають припинити знищення безпритульних тварин

Під будівлею Дніпропетровської ОДА відбувся пікет зоозахисних організацій. Активісти вимагали припинити знищення беспритульних тварин.

 

«Другого червня о 5 ранку до нашого двору заїхала автівка білого кольору і почалось справжнє полювання за собаками, — розповідає мешканка селища міського типу Слобожанське Олена Олександрівна, — Люди побачили це з вікон. Виловлювали методом відстрілу — шприцами. Найбільше вразило, що забирали чіпованих собак, яких мешканці стерелізували власним коштом».

 

Слобожанська селищна рада уклала угоду з харківським КП «Центр поводження з тваринами» щодо такого вилову. Учасниця пікету Аліна пояснює: «Це підприємство не займається влаштуванням тварин, воно просто знищує цих собак».

 

«Ми вимагаємо, щоб керівництво Дніпропетровської ОДА дало вказівку або рекомендувало організаціям і підприємствам області, а в першу чергу головам селищних рад, не заключати угоди з цим харківським підприємством. А також просимо прийняти обласну програму захисту тварин, подібну до тієї, що діє в місті Дніпро», — наполягає інша учасниця мітингу Наталя Люта.

 

Як відомо, міське Дніпровське комунальне підприємство «Зооконтроль» після стерилізації та щеплень від сказу відпускає неагресивних песиків у їхнє звичне середовище.

 

До мітингарів вийшов директор департаменту житлово-комунального господарства та будівництва Дніпропетровської ОДА Андрій Коломоєць, який пообіцяв офіційну реакцію керівництва області в понеділок: «Будемо розбиратись! Дай Бог, щоб це була найбільша проблема у нас в області».

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter