8 років тому
(29.02.2016)

«Багатостраждальна» перша сесія: кордони для преси, усунення секретаря, пакетне голосування

На 29 лютого була призначена позачергова сесія Дніпропетровської міської ради. Журналістів на сесію вирішили пропускати за акредитацією, проте на вході до сесійної зали виникла штовханина, пресі не давали пройти представники «Муніципальної гвардії» та служби охорони міськради.

На сесію прийшли 35 депутатів і міський голова, засідання проігнорували фракція «Громадська сила» та частина «Опозиційного блоку». Від БПП «Солідарність» був присутній депутат Дмитро Хозін, який заявив, що його картка у секретаря фракції. Відповідно, реєструвалися депутати таким чином: кожен вставав і називав своє прізвище. Пізніше стало відомо, що система «Рада» не працює, тож за решту питань депутати також голосували вставанням.

Шляхом таємного голосування депутати 36 голосами припинили повноваження секретаря міськради Загіда Краснова.

За подальші питання депутати голосували пакетом. Одностайно затвердили шістьох заступників міського голови Бориса Філатова: Дмитро Погрєбов – перший заступник, Олексій Григорук – заступник міського голови з питань охорони здоров’я,Олександр Санжара – заступник міського голови, керуючий справами, Світлана Єпіфанцева – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів, Михайло Лисенко – заступник міського голови, директор департаменту ЖКГ, Олена Молошна – заступник міського голови з питань діяльності виконавчих органів.

Також депутати обрали дев’ятьох членів виконкому та проголосували за утворення дев’яти постійних депутатських комісій.

Борис Філатов закрив засідання та оголосив, що питання стуктури міськради, бюджету та обрання секретаря будуть винесені на наступну сесію.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter