7 років тому
(20.09.2017)

Бюджет участі: сучасний 3D планетарий

Зміни власними руками. Громадське ТБ Дніпро розпочинає новий проект «Бюджет участі». Створити нову зупинку, облаштувати зал для театру чи подарувати нове життя занедбаному парку — тепер саме мешканці міста вирішуватимуть, куди підуть державні кошти. Ми ж будемо знайомити глядачів з проектами, за які можна голосувати. Зробити це можна на сайті: https://adm.dniprorada.gov.ua/about. Відбір триватиме до 11 жовтня.

Дніпровський планетарій долучився до бюджету участі, адже потребує оновлення обладнання. Спостерігати зіткнення галактик та народження планет буде більш захопливо, якщо якість зображення буде вища, вважає авторка проекту Євгенія Ленда.

«У нас величезний 12-метровий купол та всього один Full HD проектор. У світі для подібних планетаріїв використовують від чотирьох до восьми проекторів», — пояснює вона. Окрім того, за її словами, тут можна буде переглядати також фільми по географії чи біології для дітей та дорослих: «Де ще ви зможете поринути вглиб мікроскопічної клітини чи помандрувати всередині рослини?»

У разі перемоги авторка запевняє: якість зображення буде не гірша, ніж у кінотеатрі IMAX.

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter