8 років тому
(02.06.2016)

Дніпровський геріатричний пансіонат отримав оновлене відділення

У Дніпровському геріатричному пансіонаті мешкає 600 людей, близько тридцяти з них — переселенці з зони АТО. Відсьогодні понад 60 мешканців зможуть переселитися в оновлені приміщення пансіонату. Реконструкція була профінансована урядом Німеччини.

«Ми дуже сподіваємося, що завдяки цьому проекту ми зможемо створити гідну домівку людям, які були змушені покинути свою рідну домівку. Особливо важкий новий початок для літніх переміщених осіб, тому дуже важливо, щоб вони жили в такому оточенні, де б почувалися добре. Після життя, сповненого праці, вони заслужили, щоб суспільство попілкувалося про них, якщо з якихось причин власна родина не в змозі це зробити», — зазначив генеральний консул Федеративної Республіки Німеччина Вольфґанґ Мьоссінґер.

Будівля геріатричного пансіонату зведена в 1979 році, відтоді не було жодного капітального ремонту, зазначає керівник пансіонату Олег Кондрашевський.

Під час ремонту поміняли електрику, труби, опалення, замінили всю сантехніку та меблі.

В’ячеслав Руденко та Любов Парасоцька — переселенці з Костянтинівки Донецької області, в пансіонаті мешкають уже два роки: «Хочеться вірити, що ремонт цей продовжать тому що решта приміщень цього потребують. Ми з Любашкою задоволені. Єдиний недолік — відсутність гарячої води в літній період, підводить ТЕС нас. Ми ревматики, тому нам потрібна гаряча водичка».

Поширити на Facebook Поширити на Twitter