8 років тому
(10.12.2016)

Дніпрянок навчали прийомів самооборони просто неба

На Європейській площі 10 грудня жінок навчали, як опиратися грубій силі та захистити себе — майстер-клас із самооборони провели Гендерний клуб Дніпро та спортивний клуб Upgrade.

«Сьогодні ми звертаємося до жінок: ми цілком можемо самі впоратися із загрозами, які на нас спрямовані. Це цілком доступно, я сама ходила на ці курси, і не очікувала, що я сама зможу щось таке зробити», — говорить керівниця ГО «Гендерний клуб Дніпро» Анна Мягких.

Крім того, на майстер-класі інспектори патрульної поліції Дніпра анонсували відкриття постійних курсів самооборони для жінок на базі Дніпровського державного університету внутрішніх справ. Їх вестиме поліцейський, який є кваліфікованим інструктором самбо.

«Основна специфіка буде спрямована на самооборону без зброї та прийоми рукопашного бою, — розповідає інспектор патрульної поліції, тренер Артем Тищенко. — Я думаю, якщо в жінки є проблеми, і вона захоче навчитися себе захистити, то піде до кінця, і все у неї вийде. А в разі чого ми допоможемо».

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter