8 років тому
(22.09.2016)

Дніпряни-паралімпійці повернулися додому

Дніпровських паралімпійців чекали у місті близько 11 години. Втім, зателефонувавши одному з тренерів збірної, ми дізналися, що керівництво попросило їх затриматись на годину, аби голова Дніпропетровської обласної ради Гліб Пригунов і голова фракції БПП в міській раді Дніпра Каміль Примаков встигли приїхати на зустріч з іншого протокольного заходу.

О 12:00 автобус зі спортсменами прибув на місце зустрічі — в’їзд до Дніпра з боку Полтавської траси. Чиновники, привітавши спортсменів, зазначили, що урочисті привітання будуть пізніше.

Тренер плавців Оганес Мкртчян розповідає, що Паралімпіада — дуже складні змагання, за рівнем напруги та боротьби не порівняні зі змаганнями інших рангів: «Нам було поставлене завдання виграти у збірної США — і ми виграли. Збірна з плавання взяла 25 золотих, 24 срібні, 25 бронзових медалей. Це змагання — як великий тоталізатор».

Думку тренера поділяє футболіст Станіслав Подольський, чемпіон Паралімпіади-2016: емоці, що вирували в Ріо, неможливо передати. Вважає, що перемога стала можливою завдяки самовіддачі, а також прикладу воїнів АТО: «Вони нам показали це прагнення до перемоги. Україна завжди повинна жити і Україна переможе!»

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter