8 років тому
(14.07.2016)

Дніпряни власним коштом відновили психіатричне відділення військового шпиталю

У Дніпровському військовому шпиталі відкрилося психіатричне відділення. Його власним коштом понад рік відновлювали жителі міста, волонтери та працівники шпиталю. За неточними підрахунками, на ремонтні роботи витратили близько 130 тисяч гривень.

Відділення розраховане на 30 ліжок. Наразі ремонт завершено у двох палатах, тому одночасно отримувати психіатричну допомогу можуть 18 осіб. Ще дві палати планують привести до ладу найближчим часом.

«Основний напрямок роботи – визначитися, як швидко наші військовослужбовці можуть повернутися до своїх військових підрозділів, і можуть вони чи не можуть взагалі», — каже начальниця психіатричного відділення шпиталю Руслана Герасимова і пояснює, що психічної реабілітації на сьогодні потребують багато учасників АТО.

«Ми старалися маленькими кроками. Хто будматеріалами, хто гіпсокартоном, ми і фарбу підвозили. Інші волонтери зібрали близько 10 тисяч гривень і купили гіпсокартон. Але більшу частину зробили жителі міста Дніпра», — розповідає про процес ремонту та збору коштів волонтерка Олександра Каладжиєва.

На питання, чому відділення не відновлювалось коштом Міноборони, начальник Дніпровського військового шпиталю Віктор Кузьменко пояснює: «Поки не закінчились тяжби з приводу території, Міністерство оборони не має права вкладати кошти безпосередньо до будівель шпиталю».

Кадровий склад психіатричного відділення сформували із фахівців, що працювали реабілітологами при інших відділеннях шпиталю. Зараз є потреба у фахівцях-психотерапевтах.

***

Цей матеріал було підготовлено в рамках Програми міжредакційних обмінів за підтримки міжнародного медіа-проекту MyMedia.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter