8 років тому
(11.09.2016)

«Джаз на Дніпрі» відродили після багаторічного мовчання

День міста в Дніпрі 10-11 вересня вирішили відсвяткувати джазом — у місті після багаторічної перерви відновили міжнародний фестиваль «Джаз на Дніпрі». Участь у фестивалі взяли 15 музичних команд із 7 країн, хедлайнери фестивалю — 5-разовий володар Гремі Ренді Бреккер та переможниця Євробачення Джамала.

Фестиваль розпочався денним концертом у парку Глоби, який могли відвідати всі охочі. Дехто з глядачів потрапив на концерт випадково, просто проходячи повз, однак для них це було приємною несподіванкою.

Попри довгу дорогу пішки до сцени на пляжі Монастирського острова та затримку концерту майже на дві години, меломани кажуть: така подія визначна для міста.

«Ми з тої пори коли джаз був заборонений, і тепер ця вся свобода, звісно, приваблює», — розповідає дніпрянин Віктор. А його дружина Ірина додає: «Мій чоловік після інфаркту, але він вирішив прийти, бо дуже любить джаз. Погано, звісно, що не організували доставку, буде важко іти назад. Але ми про це не думаємо, ми в передчутті самого концерту».

Російський джазмен Андрій Кондаков, що народився в Дніпрі, вважає цікавість дніпрян до джазу обнадійливим знаком: «Ми бачимо, люди йдуть на джаз у Дніпрі, де джазу ніякого, здавалося б, не було в такому масштабі. Але те, що людям це цікаво, дає нам надію на краще».

***

Допомогти Громадському ТБ Дніпро можна онлайн (http://goo.gl/t1cK24) або скористатися реквізитами:

ГО «Громадське ТБ Дніпро»

код ЄДРПОУ 39600234

р/р 26007050018963

у ПАТ КБ "Приватбанк" МФО 305299

Призначення платежу:

Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності

Поширити на Facebook Поширити на Twitter