7 років тому
(07.06.2017)

Фестиваль «Конструкція» відкрили виставкою відео-арту «(De)constructing Borders»

У палаці студентів відкрили четвертий фестиваль «Конструкція». Фестиваль нових медіа та аудіовізуального мистецтва в міському просторі поєднує теми містобудови та соціокультурного розвитку в умовах постіндустріального та пострадянського міста.

На виставці ізраїльского відео-арту «(De)constructing Borders» представлено 9 робіт ізраїльських художників

 

«Ми дуже хотіли привезти ізраїльський відео-арт. Для міста — це перша така виставка, незважаючи на те, що тут досить велика єврейська діаспора. Відео-арт — дуже важливий напрямок у сучасному мистецтві. Ізраїльські художники зробили значний внесок у його розвиток. В Ізраїлі дуже багато соціально-політичного мистецтва — це пов'язано з ситуацією в країні. Проблема кордонів завжди стоїть дуже гостро, тому ізраїльські митці часто розмірковують на цю тему. Виставка присвячена проблемам кордонів, різних кордонів, не тільки територіальних, а й ментальних, їх руйнуванню і відновленню. Ми спробували відобразити різні точки зору», — каже кураторка проекту «(De)constructing Borders» Марія Вейц.

 

Виставка триватиме до 20 червня. Відвідати її можна з 15:00 до 20:00

Більш детально з програмою можна ознайомитися на сайті фестивалю «Конструкція» http://constructionfest.com/program

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter