8 років тому
(08.06.2016)

Гімнастичний протест: діти можуть лишитися без залу для тренувань

Близько 150 юних гімнасток пройшли ходою від своєї спортивної школи на Старокозацькій, 52г до будівлі Дніпровської міськради, в якій у цей момент відбувалась чергова сесія. Батьки гімнастів організували цей мітинг на знак протесту проти ситуації, яка склалася з залом, у якому тренуються молоді спортсмени.

Як пояснює Тамара Прохоренко, директорка СДЮШОР із художньої гімнастики, з січня 2015 року центральна рада фізично-спортивного товариства «Україна» перестала фінансувати всі спортивні школи, і з травня школу фінансує Дніпровська міська рада. Втім, будівля спортивного залу залишилась на балансі Дніпропетровської обласної організації фізично-спортивного товариства «Україна» і договірні стосунки між ними і міськрадою не складаються.

Наталя Голосюк, представниця батьківського комітету, наголошує, що протягом років батьки вклали багато грошей в ремонт старої будівлі, іншого пристосованого приміщення для занять художньою гімнастикою на данний момент немає. «Допоможіть нам залишитись в цій залі!» — горить Наталя.

Після того, як діти і їх батьки підійшли до будівлі Дніпровської міської ради, до них вийшли міський голова Борис Філатов і його заступник Олександр Шикуленко. Борис Філатов заявив батькам, що всі питання можна було надіслати на сторінку в Facebook і домовився з представниками батьківського комітету про зустріч після сесії. Олександр Шикуленко заявив, що Іван Прошак регіональний представник дніпропетровської обласної організації фізично-спортивного товариства «Україна» вимагає у міськради 110 тисяч гривень за оренду приміщення, і ця цифра є завищеною. Наша мета зробити так, щоб в залі могли спокійно займатись діти, і по-друге, як максімум передати будівлю на баланс міської ради. Якщо питання буде загострюватись, то ми готові іти в суд»

У телефонному коментарі регіональний представник Дніпропетровської обласної організації фізично-спортивного товариства «Україна» Іван Прошак зазначив: «Я завжди був тільки «за», я вісім листів написав на ім’я міського голови. Але Руслан Буленок, керівник управління у справах молоді та спорту Дніпровської міської ради, мені сказав, що ми не будемо платити. Він не правий, тому і вийшла така ситуація. А школа працює і буде працювати. Я завжди казав: давайте з’ясуємо наші юридичні стосунки. Ми прораховували орендну плату, в літні місяці вона складає тридцять-тридцять п’ять тисяч в місяц, в зимовий період вона складає сімдесят-сімдесят п’ять тисяч».

Поширити на Facebook Поширити на Twitter