8 років тому
(18.07.2016)

Громадські активісти: вибори пройшли законно, але технологічно

За підрахунками майже 96 відсотків опрацьованих протоколів на 27-му окрузі лідирує Тетяна Ричкова з 44,83% голосів, її основний конкурент Загід Краснов набирає 36,43%. Результати інших кандидатів у межах статистичної похибки.

Станіслав Жолудєв, виконавчий директор Дніпропетровського обласного відділення організації «Комітет виборців України» заявляє, що попри конкурентну і жорстку виборчу кампанію сам день голосування і підрахунок голосів пройшли спокійно, підстав сумніватися в підсумках виборів немає.

Координатор громадського спостереження у Дніпропетровській області Вадим Головченко говорить про неочікуванно високу явку, яка за попередніми соцопитуваннями могла складати 15 відсотків, а враховуючи аномально високу температуру в день виборів, отримані 24,8 відсотка — це високий показник.

«Порушень, які б могли вплинути на результати голосування, зафіксовано не було, проте були певні системні і процедурні порушення. Було виявлено голосування за кандидатів певними маркерами з певними позначками, але це стосувалось обох фаворитів виборчих перегонів», — додає Вадим.

«Вибори були дуже технологічними. Основним кандидатам удалося мобілізувати і залучити своїх виборців, а ті виборці, які знають інших молодих дніпровських політиків і голосували за них на попередніх виборах, просто не прийшли на дільниці, або проголосували за інших кандидатів», — характеризує вибори в 27-му окрузі довготерміновий спостерігач Громадянської мережі «ОПОРА» Денис Давидов.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter