8 років тому
(14.06.2016)

Іл-76. У Дніпрі вшанували пам'ять загиблих десантників та екіпажу

Другий рік поспіль у Дніпрі згадують загиблих у збитому Іл-76 десантників 25-ї бригади та членів екіпажу літака. Цього року жалобні заходи пройшли одразу в двох місцях — на алеї Героїв Небесної сотні біля ОДА та на Січеславській набережній біля пам’ятника Маргелову.

«Два роки пройшло, а кожного дня щось нагадує, нема такого дня, щоб ти не думав про це. Досі є якась надія, може, хтось живий лишився. Я думаю, що суд розбереться, хто винний. Якщо за літак покарають, тоді доберуться до Іловайського котла, за Шахтарськ, за всі міста, що постраждали. Просто ніхто не хоче розбиратись», — каже Олександр Мирошниченко, батько загиблого військового.

У Павлограді Дніпропетровської області досі триває суд над генералом Віктором Назаровим (на момент катастрофи був начальником штабу – першим заступником керівника АТО), він звинувачується військовою прокуратурою за статтею 425-3 КК України «Недбале ставлення до військової служби в бойовій обстановці».

«Кожного року в цю ніч усі родини, які відчули це на собі, не сплять. Всю ніч зідзвонюються, пишуть в інтернеті про цей біль, — розповідає сестра загиблого десантника Тетяна. — В суді я розчарувалась, більше туди не їжджу. На першому засіданні ми були. Дивитися на його [генерала Назарова] обличчя неможливо. Він знущається, звинувачує абсолютно всіх, починаючи від льотчиків, закінчуючи нашими хлопцями».

Нагадаємо, літак Іл-76 вилетів у Луганський аеропорт вночі 14 червня 2014 року і був збитий луганськими бойовиками з переносного зенітно-ракетного комплексу. На борту літака перебували 40 десантників 25-ї окремої повітряно-десантної бригади та 9 членів екіпажу, загинули всі.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter