8 років тому
(10.11.2016)

Конфіскований кокаїн, сонячні батареї та хімічні досліди: «Ніч науки» пройшла в Дніпрі

У холі Національного гірничого університету вперше пройшов науково-популярний фестиваль «Ніч науки». Щоправда, тривала ніч з 17:00 до 20:00, такий вибір часу організатори пояснюють цільовою аудиторією: школярі та студенти.

«Ми запросили школярів, технікуми, все зроблено для того, щоб популяризувати освіту, науку, щоб молодь долучалася до цього цікавого процесу, — розповів Ігор Нікітенко, заступник начальника науково-дослідної частини Національного гірничого універстету. — В нас працює два лекторії, виставлені раритетні книги, мінерали, ми залучили унікальне обладнання».

На фестивалі представлені практично всі вищі навчальні заклади та науково-дослідницькі установи міста: природничі, гуманітарні, технічні.

Зокрема конструкторське бюро «Південне» показало відвідувачам спільну розробку з американською компанією Orbital ATK — ракетоносій «Антарес». «У нас є інтерактивна лекція з астронавтики, підготовлена для широкої публіки, а також лекція, присвячена сучасним космічним технологіям», — говорить представник КБ «Південне» Олександр Балдін.

Різновидами контрабанди глядачів потішив Університет митної справи та фінансів: на їхньому стенді представлено найбільше в Україні затримання кокаїну: 150, 500 кілограмів і понад тону наркотика: «Це реальніі схованки, приклади того, яким чином контрабандисти намагаються обдурити нашу державу», — пояснює курсант-митник Михайло.

Наступного року Національний гірничий університет передасть естафету «Ночі Науки» іншому ВНЗ Дніпра, і так поки захід не погостює у кожному з них.

***

Допомогти Громадському ТБ Дніпро можна онлайн (http://goo.gl/t1cK24) або скористатися реквізитами:

ГО «Громадське ТБ Дніпро»

код ЄДРПОУ 39600234

р/р 26007050018963

у ПАТ КБ "Приватбанк" МФО 305299

Призначення платежу: Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності

Поширити на Facebook Поширити на Twitter