7 років тому
(12.04.2017)

Криза в міськраді: штовханина в президії, відсутність кворуму, Мішалов досі секретар

Дев’ятнадцята чергова сесія міської ради VII скликання одразу розпочалась із скандалу. Під час виконання гімну України депутат міської ради Дмитро Хозін почав викрикувати, що в президії сидять корупціонери, кворуму немає і тому сесія по закону не може бути відкритою. В ході численних перепалок з міським головою депутат вибіг в президію і розпочав штовханину, до якої приєднались інші депутати.

Опозиціонери вимагали щоб питання відставки секретаря ради В'ячеслава Мішалова та голови бюджетної комісії Артема Хмельникова розглядалось першим, в той час, як в порядку денному воно було останнім. Міський голова Борис Філатов дав згоду поставити питання першим, але просив депутатів зареєструватись і дати можливість розпочати сесію. Перепалка між депутатами тривала близько двох годин, поки не була об’явлена перерва.

Під час перерви виконувач обов’язків голови фракції «Об’єднання «Самопоміч» Олександр Лигін наголосив, що фракція вимагає в порядку денному залишити лише два питання: про зняття повноважень Мішалова і Хмельникова, решту питань перенести на іншу сесію, тому що вони готувались саме цими особами, які звинувачуються в корупції.

Голова депутатської фракції «Громадська сила» Загід Краснов уточнив, що опозиційні депутати не хочуть реєструватися, бо бояться, що міський голова після цього змінить регламент.

Позафракційний депутат Дмитро Погребов після перерви заявив: «Більшість проголосує спочатку фінансові питання, а зняття з посад Мішалова і Хмельникова “прокатят”»

В результаті дискусій сесійну залу покинули представники фракцій «Об’єднання «Самопоміч», «Опозиційний блок», «Громадська сила» і деякі позафракційні депутати.

Решта депутатів вирішила призначити позачергову сесію на п’ятницю 14 квітня, а в ході сьогоднішньої чергової сесії об’явити перерву до п’ятнадцятої години четверга, 13 квітня.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter