7 років тому
(05.10.2017)

«Київський діалог» у Дніпрі: самоорганізація дніпрян можлива, якщо є мета

«Київський діалог» — це україно-німецька платформа громадянської участі. Він був заснований після Помаранчової революції у 2005 році, як відповідь Німеччини на запити українського суспільства на розвиток демократичних процесів. Зараз громадська організація активізує свою діяльність у Дніпрі.

Як розповідає координаторка проекту «Київський діалог» у Дніпрі Юлія Овчаренко, всі громадські організації в місті скаржаться, що не має притоку молодих активістів. З іншого боку молодь зацікавлена в тому, щоб працювати для своїх міст та містечок, але не знає як, їй бракує знань, навичок та розуміння різних процесів. Саме для цього є «Київський діалог» у Дніпрі. Щоб допомогти всім бажаючим в розвитку міста. «Ми будемо привозити експертів, відповідати на запити активної громадськості, організовувати семінари, тренінги, зустрічі, подіумні дискусії на важливі теми, які стосуються міста» — говорить Юлія.

Вже цієї осені будуть запрошені експерти з Німеччини Крістофер Штарк та Агнешка Внучак з Оберхаузена. Як і Дніпро, Оберхаузен теж індустріальне місто на заході Німеччини, яке працює з проектами постіндустріального розвитку, ревіталізації різних просторів і активації суспільства завдяки творчим практикам. Наші регіони дуже схожі і досвід німецького міста буде нам дуже корисний.

«Зараз ми знаходимось на Сцені. — говорить Юлія Овчаренко, — Цей проект один з прикладів того, як громадська активність може змінювати міста. Кошти на Сцену збирали на краундфандинговій платформі, зборкою конструкції займались волонтери, і це досягнення проекту, яке показує, що самоорганізація можлива, якщо є мета, яка надихає людей»

Поширити на Facebook Поширити на Twitter