8 років тому
(22.05.2016)

Марафон доступності в Дніпрі

22 травня в Дніпрі уперше відбувся напівмарафон. Окрім двадцяти одного кілометра були забіги на десять, п’ять і два кілометри. Останню дистанцію разом з іншими учасниками долали 25 дніпрян з інвалідністю.

«Ми брали участь в забігу разом з усіма, щоб заявити про себе, що ми є, що нас багато. І що в нас є потреба в соціальному, культурному, спортивному житті, а не лише в лікарнях і пільгах, як стереотипно вважають», — розповідає голова ГО «Різні та рівні» Наталя Злигостєва.

Учасники на візках зазначають, що аби потрапити на старт марафону, їм довелося подолати неабиякі перешкоди: автомобілі безпосередньо до місця проведення марафону не пропускали, а проїхати на візку міськими тротуарами дуже складно через високі бордюри та відсутність з’їздів.

Проте змаганнями учасники задоволені й сподіваються, що завдяки таким заходам місто стане доступнішим для маломобільних людей.

«У мене багато претензій до бордюрів, до транспорту. Я не можу спокійно проїхати, вийти погуляти. Сподіваюся, міська влада помітить це і буде щось зроблено», — говорить учасниця марафону Софія.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter