8 років тому
(03.08.2016)

«Ми є»: дніпрян запросили проїхатись на інвалідному візку

Небайдужі городяни провели акцію «Ми є», щоб звернути увагу на непристосованість міста для людей з обмеженою мобільністю

«Мета нашої акції — показати місту, чиновникам, простим громадянам, що ми є. Коли існує якась ефемерна проблема, якісь люди з інвалідністю, які чомусь звідкись не можуть вийти, — це одне питання, коли у проблеми з’являються обличчя — це міняє ставлення», — говорить співорганізаторка акції «Ми є» Наталя Злигостєва.

Учасники акції на візках, оминаючи припарковані машини та долаючи бордюри, проїхали від Європейської площі до міської ради, де організатори запланували квест. Кожен охочий міг сісти в інвалідний візок і спробувати зробити найпростіше: відвідати кав’ярню, постригтися, купити хліба, проїхатися в транспорті чи сходити в туалет.

Серед інших у візок сіла радниця міського голови Дніпра Ірина Ванжа: «Важко дуже, катастрофічно важко, плюс спека, не дуже якісні тротуари, бордюри, через які важко переїхати. Без страховки я би точно не впоралась. Я задоволена, що це спробувала».

За словами заступниці директора департаменту соціальної політики міської ради Вікторії Сенаткіної, зараз у місті проводиться велика робота з підтримки людей з інвалідністю, хоч це на перший погляд непомітно. На це в міському бюджеті виділено 40 мільйонів гривень.

«Якщо буде запит не тільки в людей з обмеженою мобільністю, але якщо місто, країна зрозуміє, що це є життєво необхідним, то я думаю, будуть якісь позитивні зрушення», — підсумовує співорганізаторка акції Марина Давидова.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter