8 років тому
(26.09.2016)

Нагородили водія, котрий намагався зупинити убивцю поліцейських

Валерій Тімонін працює водієм маршрутки «Дніпро — Чорноглазівка». 25 вересня на автовокзалі Дніпра, коли злочинець, вистріливши у поліцейських, намагався втекти, Валерій спробував перешкодити втечі, заблокувавши легковик мікроавтобусом.

«Він просто холоднокровно на моїх очах убив дитину. Тому я не витримав», — каже Валерій.

26 вересня міський голова Борис Філатов нагородив героїчного водія пам’ятною медалюю «За заслуги перед містом» а також десятьма тисячами гривень. Голова обласної ради Гліб Пригунов подарував Валерієві годинник, а міністр внутрішніх справ Арсен Аваков вручив нагородну зброю.

Нагадаємо, 25 вересня зранку на автовокзалі Дніпра поліцейські зупинили водія за перевищення швидкості. Коли стали перевіряти його дані в базі, він почав стріляти в патрульних. Артем Кутушев загинув на місці, Ольга Макаренко була тричі поранена й померла в лікарні. Підозрюваний втік з місця злочину, пізніше приїхав до лікарні ім. Мечникова з кульовим пораненням у живіт та внутрішньою кровотечею. Там злочинця затримали, ним виявився колишній боєць батальйону «Торнадо», 33-річний Пугачов Олександр Андрійович. З 2015 року він був у розшуку, йому інкримінували незаконне позбавлення волі або викрадення людини, насильницьке задоволення статевої пристрасті неприродним способом та створення злочинної організації.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter