7 років тому
(15.10.2017)

«Ні жорстокості!»: дніпряни вийшли на Марш за права тварин

Попри невеликий дощ, у неділю близько трьохсот дніпрян підтримали всеукраїнську ініціативу «Марш за права тварин». Чимало з них були зі своїми улюбленцями. Так Дніпро приєднався до акції зоозахисників, яка відбулась сьогодні у багатьох містах України.

«Мета нашої акції — привернути увагу людей до того, як погано живуть тварини в Україні. Мова йде не лише про хатніх собак та котів. Мова йде про дослідні станції, звіроферми, скотобійні, де тварини живуть у жахливих умовах», — говорить одна із співорганізаторок маршу у Дніпрі, представниця притулку для тварин «Друг», Марина Болоховець.

«Ми хочемо сьогодні об’єднатись, — додає голова благодійного фонду «Право на життя» Оксана Семехіна, — Всі ми прагнемо, аби в Україні почали діяти закони!»

До акції долучились представники Управління патрульної поліції Дніпра, які нагадали учасникам та перехожим, що держава вважає злочином жорстоке поводження з тваринами, і за це, згідно статті 299 Карного кодексу України, передбачено покарання до восьми років позбавлення волі.

Учасники маршу пройшли від Європейської площі до цирку, де влаштували невеличкий флешмоб із гаслом «Цирк — концтабір для тварин».

Закінчилась акція на Фестивальному причалі міста.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter