7 років тому
(21.11.2017)

Палац Ілліча: продано! Нові власники обіцяють зберегти будівлю

Культова для Дніпра будівля колишнього Палацу Ілліча отримала нового власника. Як повідомив на своїй сторінці у Facebook перший заступник міністра економічного розвитку і торгівлі Максим Нефьодов, пам’ятку архітектури національного значення продали за 7 875 000 грн. На порталі ProZorro.Продажі  зазначено, що новим власником колишнього Палацу Ілліча стало товариство з обмеженою відповідальністю «БЦ-Веста» (м. Київ).

Раніше будівлю вже виставляли на аукціон, втім через високу вартість його експлуатації торги не відбувались. Палац Ілліча будівля раннього радянського конструктивізму. Його будували за проектом легендарного архітектора Олександра Красносельського. Величезна споруда довгий час стояла закинутою та поступово руйнувалася.

Громадське ТБ Дніпро зв’язалось з керівником компанії «БЦ-Веста» Володимиром Матузко телефоном, щоб дізнатись про плани на споруду у нового власника. Він повідомив: «Зараз проходить процедура оформлення, яка є доволі тривалою. Ми знаємо, що всіх турбує питання збереження цієї архітектурної пам’ятки України. Запевняю, що в першу чергу ми хочемо зберегти її вигляд: як фасад, так і внутрішні приміщення. Наразі збираємо інформацію про Палац, вивчаємо громадську думку, що саме дніпряни хотіли б  там бачити, будемо залучати фахівців для вироблення плану її використання. Також ведеться робота з пошуку співінвесторів, адже не секрет, що споруда велика, знакова, і потребує багато коштів та часу. Сподіваємось також на підтримку представників місцевої влади. Ця будівля унікальна і використовувати її якось інакше, наприклад, як бізнес-центр, неможливо».

 

Поширити на Facebook Поширити на Twitter