8 років тому
(10.08.2016)

Патрульні поліцейські зіпсували силовикам свято

6 серпня відкрився сезон полювання 2016 року. Патрульні поліцейські несли службу на воді і близько 18:30 помітили човен. При цьому мисливські рушниці пасажирів не були розібрані та поміщені до чохлів, що є порушенням перевезення вогнепальної зброї.

«Ми почали пояснювати, що зараз ці люди повинні послідувати за нами, ми викликаємо компетентні органи, які складають протокол і, якщо це передбачено законодавством, вилучають зброю», — розповів інспектор патрульної служби Олексій Шевченко.

Попри те, що поліцейські тримали човен, пасажири завели двигун і на повному ходу почали зникати з місця порушення. Патрульні дізналися місце дислокації порушників — острів у Самарських плавнях. За словами інстектора патрульної служби Шевченка, на острові були представники силових структур, які святкували відкриття мисливського сезону.

Для встановлення осіб порушників та притягнення їх до відповідальніості на острів мала приїхати слідчо-оперативна група.

«Проте навіть після мого дзвінка заступнику начальника ГУНП в Дніпропетровської області, який мене запевнив, що вони вже їдуть, слідчо-оперативна група не приїхала. Навіть коли ми їх змусили приїжджати, то жодних дій вони не вчиняли. І саме ця бездіяльність наших колег-поліцейських дає нам достатньо підстав вважати, що особи, які вчиняли правопорушення, мають стосунок до силових структур», — стверджує начальник управління патрульної поліції м. Дніпра Володимир Богоніс.

На оперативному відео є Сергій Ямпольський, тимчасовий виконувач обов’язків начальника відділу поліції у річковому порту Амур -Гавань м. Дніпра. У коментарі журналістам він підтвердив свою присутність на острові, однак зазначив, що був лише свідком конфлікту, не усвідомлюючи, що це був конфлікт.

Одним із порушників у човні був Альберт Ткачов, начальник управління Державного агентства рибного господарства у Дніпропетровській області. У телефонному коментарі він підтвердив свою участь у відкритті полювання, однак зазначив, що жодних казусів з поліцією не було.

Усе відео та рапорти патрульних поліцейських направлені в СБУ, прокуратуру і Головне управління Національної поліції. «Хай впізнають своїх друзів, підлеглих, і приймають відповідні рішення», — підсумовує Богоніс.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter