7 років тому
(03.01.2017)

Патрульний Краматорська врятував людину, але отримав сокирою по голові

Олександр Вєтров, патрульний Краматорська, ввечері 1 січня повертався після служби додому. Позаду почув крики про допомогу. Обернувшись, побачив, як четверо незнайомців жорстоко б'ють людину, яка вже лежала на землі.

«Одразу вирішив витягнути людину, підбіг, почав тягнути за капюшон. Нападники переключили увагу на мене. Вони почали мене оточувати, один з ударів сокирою я пропустив, відчув, як ллється кров. Нападники побачили, що я їм уже не загрожую, почали переслідувати незнайомця, який, скориставшись моментом почав тікати. Я подзвонив 102, заявив про напад на поліцейського, колеги приїхали швидко і почали переслідування злочинців, а мене доставили до лікарні», — згадує події новорічного вечора Олександр.

«Забій головного мозку першого ступеня, відкрита черепно-мозкова травма, перелом склепіння черепа, забита рвана рана лівої тім'яної області. Саші повезло, ще б трохи — і кістка проломилась, тоді невідомо що могло відбутися», — прокоментував стан потерпілого патрульного головний лікар клінічної лікарні імені Мечникова Сергій Риженко.

Евакуації пораненого патрульного до Дніпра в лікарню Мечникова посприяла радниця голови Дніпропетровської державної адміністрації Тетяна Губа, яка звернула увагу, що в Донецькій області немає обласного нейрохірурга: «Надійшов дзвінок, зв’язалися з начмедом АТО, з військовим нейрохірургом у Бахмуті, там лікарі зробили все необхідне і було прийнято рішення про евакуацію до Дніпра», — розказала Тетяна

Олексій Никифоров, заступник начальника Управління патрульної поліції в містах Краматорську і Слов’янську розповів, що патрульні, прибувши на місце виклику, побачили автомобіль з підозрюваними в нападі і почали його переслідування. Нападники були затримані, в результаті перевірки виявилося, що вони раніше вже були засудженні за завдання тілесних ушкоджень. Наразі відкрито кримінальне провадження за статтею 115 частина перша «Замах на вбиство».

«Ми давали присягу! Я думаю, що в якійсь іншій ситуації я вчинив би так само. Героєм себе не вважаю», — відповів журналістам на питання патрульний Олександр Вєтров.

***

Допомогти Громадському ТБ Дніпро можна онлайн (http://goo.gl/t1cK24) або скористатися реквізитами:

ГО «Громадське ТБ Дніпро»

код ЄДРПОУ 39600234

р/р 26007050018963

у ПАТ КБ "Приватбанк" МФО 305299

Призначення платежу: Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності

Поширити на Facebook Поширити на Twitter