8 років тому
(25.09.2016)

Перший марафон пробігли в Дніпрі

25 вересня в Дніпрі відбувся легкоатлетичний пробіг «DniproEcоMarathon». Понад тисячу бігунів долали дистанції 42,195 км, 21, 0975 км, а також 10 і 5 км. Траси дистанцій пролягли по Січеславській Набережній в обидва боки та по проспекту Дмитра Яворницького.

Особливість змагання – використання екологічних матеріалів та електромобілів, які супроводжують спортсменів на дистанції.

«Цього дня ми закликали містян не користуватись автомобілями. Ці сумки, які отримав кожен бігун зі стартовим пакетом, зроблені з матеріалу, який розкладається в землі. Після марафону ми висадимо сквер марафонців», — розповіла президент еко-марафону Марина Філатова.

Студент Дніпровського інституту фізкультури Владислав пробіг дистанцію 5 кілометрів, говорить, якби не лікарняний, підготувався в краще.

Крім бігу на спортивному заході тривали майстер-класи з футболу, регбі та фехтування, який провів чемпіон світу Богдан Нікішин: «Популяризуємо спорт, розвиваємо інтерес молоді до спорту, дуже добре, що це у нас є».

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter