7 років тому
(24.04.2017)

Перший весняний bookcrossing міста

22 квітня в Дніпрі відбувся перший весняний bookcrossing. Під час зими полиці «Читальної арки», яка розташована на Катериненському бульварі стояли порожні. «Цією акцією ми намагалися актуалізувати об’єкт «Читальна арка», показати, що це шафа для книжок, якою можна користуватись постійно, а не лише під час акцій», — пояснює співорганізаторка події Марія Ложко.

 

Долучитися до всесвітнього руху bookcrossing може кожен охочий. Для цього необхідно прийти до місця проведення акції із будь-якою книжкою або періодичними виданнями та бути готовим передати її новому читачу чи обміняти на інший твір. За перебігом обміну стежили волонтери, а кожен учасник отримав фірмовий стікер події та можливість лишити лист із заохоченням наступному читачу своєї книжки.

«Люди дізнаються про подію, їх приходить все більше і більше, дуже багато молоді, що особливо приємно», — зауважує волонтерка «Читальної арки» Ольга.

 

«Сьогодні ми вибрали книжки для дитини. Я переконана, що на найближчі два тижні це будуть найулюбленіші наші книжки», — розповідає відвідувачка акції Анастасія, яка прийшла на подію з донькою.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter