7 років тому
(10.02.2017)

Pizza Veterano відкривається в Дніпрі

У суботу, 11 лютого, на вулиці Старокозацькій офіційно відкриється «піцерія ветеранів» — один із закладів мережі Pizza Veterano, заснованої учасником АТО Леонідом Остальцевим. Це соціальний проект, усі співробітники закладу — колишні воїни АТО й волонтери, які готують піцу та обслуговують відвідувачів.

Власник закладу Андрій Сарвіра розповідає, що ідея прийшла ще на фронті: «Я розумів, що коли демобілізуюсь, не зможу працювати там, де начальники — цивільні. Вони не бачили, що таке війна і не розуміють проблем людей, які звідти повертаються. Я дуже хотів, аби в Дніпрі був проект, що дозволив би ветеранам прийти в колектив, який їх розуміє та допоможе адаптуватися до цивільного життя».

Шеф-кухар піцерії Станіслав Пасічник до початку АТО вже мав 12 років стажу на посаді кухара-технолога, відкривав багато закладів. Не припускав, що після війни піде в ресторанний бізнес, однак змінив думку: «Дізнався про цей проект і вирішив допомогти. Тут особлива атмосфера: ми тут усі свої, всі на одній хвилі».

Попри відсутність досвіду в офіціантки пішла волонтерка Олександра Каладжиєва, каже, хотілося підтримати хлопців: «За три роки волонтерства у військовому шпиталі морально стомилась. Система працює і без моєї присутності, тож вирішила попрацювати на новому для себе місці».

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter