8 років тому
(26.09.2016)

Подробиці вбивства патрульних та затримання злочинця

Надвечір 26 вересня перший заступник голови Нацполіції Вадим Троян провів брифінг, де розповів подробиці затримання Олександра Пугачова. Наразі той відмовляється давати покази, проте дактилоскопічна експертиза підтвердила, що вбивство скоїв саме Пугачов.

«Ми взяли відбитки пальців, які були у кримінальній справі 2003 року в Донецьку, порівняли їх. Жодних сумнівів немає. Наразі призначено ще 23 експертизи в рамках кримінального впровадження. Опитано 37 свідків», — зазначив Троян. Пугачову оголошено підозру за статтею 348 КК України (Посягання на життя працівника правоохоронного органу), слідчі готують документи для пред'явлення йому звинувачення за ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство) та ч. 3 ст. 262 (розбій з метою викрадення вогнепальної зброї).

Трасологічна експертиза показала, що куля, вилучена з тіла Пугачова, була випущена з пістолета Артема Кутушева. Ольга Макаренко не встигла зробити жодного пострілу

На брифінгу був присутній начальник ГУНП в Дніпропетровській області Ігор Репешко, він розповів, яким чином Пугачов, будучи в розшуку, отримав посвідчення учасника бойових дій.

«Посвідчення видано у нас обласним управлінням. Ми вже провели службове розслідування. Саме рішення про видачу учасника бойових дій ухвалюється в Києві. На той час він дійсно був учасником бойових дій. Видача проводилася тут, коли він був у розшуку. Але видавалося це посвідчення не йому, а його матері по довіреності», — пояснив Репешко.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter