8 років тому
(15.04.2016)

Полк «Дніпро-1» відзначив другу річницю

На базі полку «Дніпро-1» відзначили другу річницю від дня створення. За цей час через батальйон пройшло понад дві з половиною тисячі чоловік, зараз у штаті 700 осіб. За словами почесного командира полку Юрія Берези, «Дніпро-1» став справжньою кузнею нових українських кадрів.

За час воєнних дій на сході України полк втратив 30 бійців, один пропав безвісти, проте побратими вірять у його повернення.

Владислав Безпалько у полк «Дніпро-1» прийшов добровольцем. Спочатку був у самообороні, розповідає, що стояли на блокпостах тоді ще без зброї. 1 травня 2014-го написав заяву на вступ до лав добровольчого батальйону «Дніпро-1». Далі був Маріуполь, Іловайськ, вихід з Іловайська по зеленому коридору, потім шпиталь і реанімація. Тепер Владислав працює черговим інспектором чергової частини штабу полку. Говорить, найважче — тепер розуміти, що люди, які були поряд, друзі, які стали братами, так і не побачать результату їхніх старань.

Бійцям полку вручили відзнаки представники Дніпропетровської облдержадміністрації та міський голова. Крім того, пам’ятною медаллю «Захисника Вітчизни» Борис Філатов нагородив Юрія Березу, своєю чергою, Береза вручив Філатову медаль «Захиснику Дніпропетровська від сепаратизму».

Поширити на Facebook Поширити на Twitter