7 років тому
(30.06.2017)

Проспект Нігояна чи Калініна. Перейменування без перейменування

Дніпропетровський апеляційний адміністративний суд скасував рішення про перейменування проспекту Калініна на проспект Сергія Нігояна. Позов подала місцева мешканка Елеонора Кузнецова. «Під час процедури перейменування нашого проспекту не було проведено громадських слухань. Ми не маємо нічого проти особи Нігояна. Але ми живемо у правовій державі, де все має бути у рамках закону», — пояснює вона.

«Розуміючи, що стара назва потребує зміни згідно з законом про декомунізацію, ми виходили з різними пропозиціями. Висували свій варіант — Чечелівський проспект. Проте нас не почули», — підкреслює мешканець проспекту Богдан Науменко.

За словами начальника управління правового забезпечення міськради Артема Павлова, тепер депутати мають повторно змінити назву. Проте цього разу — із дотриманням усіх формальностей та після проведення громадських слухань. Вони відбудуться вже у серпні та матимуть рекомендаційний характер. «Наразі в всіх адресних планах фігурує назва «проспект Нігояна», і саме вона, доки не будуть внесені зміни, вважається легітимною», — пояснює чиновник.

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter