8 років тому
(20.05.2016)

Соцзамовлення в УТОСу: перша спроба

Громадське ТБ Дніпро продовжує слідкувати за взаємодією дніпровського навчально-виробничого підприємства Українського товариства сліпих та місцевої влади.

Після попереднього сюжету про виробництво незрячими тактильної плитки, яку закуповують мерії інших міст України, та небажання дніпровської влади йти на таку співпрацю відгукнувся заступник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Юрій Голик.

Представники обласної адміністрації вирішили зустрітися з представниками УТОСу на вулиці Робочій, де весною плиткою виробництва УТОСу виклали сквер. Зустріч відбулася 13 травня.

«Ми обласна влада, але зацікавлені в тому, щоб підтримати місцевого виробника, тим більше це товариство сліпих. Тут було  вкладено плитку загального призначення. Втім, після виконання робіт плитка потріскалася. Ми зустрілися, щоб обговорити цю проблему», — прокоментував зустріч Юрій Голик.

Разом із Юрієм Голиком на зустріч приїхали заступник губернатора Володимир Пруцаков та начальник департаменту ЖКГ області Олександр Коломієць.

Під час непростого полілогу представники УТОСу наполягали: підрядник неправильно вклав плитку, саме через це вона потріскалася. Її вкладали на бетон замість піску, до того ж — під час дощу.  Було вирішено повторити зустріч, але вже за участю підрядника.

«Ми готові знову обговорити питання перекладення цієї плитки. Якщо все буде добре, і якщо дійсно підрядник припустився помилки, і з плиткою буде все нормально, ми продовжимо співпрацю з УТОСом», — резюмував Юрій Голик.

16 травня на тому самому місці з представниками УТОСу зустрілися начальник департаменту ЖКГ Олександр Коломієць та директор компанії-підрядника Олександр Коршунов.

«Ми вперше вкладали таку плитку. Але виробник не надав нам детального технічного завдання, як плитка має вкладатися. У проекті було прописано вкладати плитку на пісок, але ми вклали ії на бетон, бо тоді б вона взагалі «роз’їхалася». Ми спробуємо все переробити, хоча, на нашу думку, коефіцієнт розширення плитки перевищує припустимий», — прокоментував результати своєї роботи Олександр Коршунов

Представники УТОСу наголосили: вони ніколи ще не отримували негативних відгуків від своїх клієнтів. «Вони клали ії, коли йшов дощ, і ми їм про це говорили», — стверджує представник підприємства Андрій Кіт.

Під час зустрічі підрядник пропонував начальнику депаратменту ЖКГ «просто дати підприємству гроші, раз потрібно їм допомогти», а не перекладати потріскану плитку.

Плитка, що вкладена у сквері по вулиці Робочій, — загального призначення. Досі у підприємства Дніпропетровського УТОСу ані міською, ані обласною дніпропетровською владою не було закуплено жодної тактильної плитки. «Ми сподіваємося, що після перекладення плитки загального призначення ми зможемо співпрацювати з місцевою владою, та у Дніпрі з’являться переходи для незрячих, яких досі немає у жодному районі міста», — додав Андрій Кіт.

Під час першої зустрічі Юрій Голик наголосив, що це питання до міської влади, і пообіцяв «влаштувати зустріч» представникам УТОСу з міськими чиновниками.

Деталі обох зустрічей — дивіться в сюжеті.

Громадське ТБ Дніпро і надалі слідкуватиме за процесом перемовин УТОСу та представників обласної та міської влади.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter