8 років тому
(06.07.2016)

Справа Іл-76. Ватажкам ЛНР повідомили про підозру у вчиненні теракту

6 липня 2016 року прокуратура Дніпропетровської області оголосила про заочне винесення підозри нинішньому ватажку терористичної організації «ЛНР» Ігорю Плотницькому та членам незаконних збройних формувань Андрію Патрушеву та Олександру Гурєєву у скоєнні теракту щодо літака Іл-76, збитого 14 червня 2014 року біля Луганського аеропорту.

«Саме Плотницький віддав наказ про формування та відправлення в район аеропорту міста Луганськ групи бойовиків, озброєної переносним зенітно-ракетним комплексом, на яку було покладено виконання завдання щодо ураження повітряного судна сил АТО. Також Плотницьким було забезпечено цю групу охороною, зв’язком, транспортом і харчуванням. Патрушев і Гурєєв утілювали в дію накази Плотницького», — зазначив начальник відділення слідчого відділу УСБУ у Дніпропетровській області Ілля Вдовін.

Дії вказаних осіб кваліфіковано за частиною 3 ст. 258 Кримінального кодексу України (терористичний акт, що призвів до загибелі людини), передбачає покарання від 10 до 15 проків позбавлення волі або довічне позбавлення волі, повідомив заступник прокурора Дніпропетровської області Юрій Черкашин.

Наразі триває спеціальне розслідування, яке здійснюється без участі підозрюваних. Плотницького, Патрушева та Гурєєва оголошено у розшук та отримано ухвалу слідчого судді на їх затримання. У разі, якщо їх не затримають, їх буде засуджено заочно.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter