8 років тому
(08.04.2016)

Старовинний маєток Андереґґа передали Дніпропетровській єпархії УПЦ КП

8 квітня Предстоятель Української православної церкви Київського патріархату Патріарх Філарет освятив нове приміщення управління Дніпропетровської єпархії.

Особняк Андереґґа за адресою вул. Січових Стрільців 3-а (колишня Артема), відомий дніпрянам як колишній обласний шкірно-венерологічний диспансер, перебував на балансі Дніпропетровської обласної ради і був переданий у користування Дніпропетровській єпархії УПЦ КП цього року. Після виселення медичного закладу будівля останні роки стояла порожньою і поступово руйнувалась.

«До сьогодні єпархія не мала свого приміщення і змушена була його орендувати. Ця будівля має історичну цінність, тому ми проведемо реконструкцію згідно з усіма нормами закону», — зазначив секретар Дніпропетровської єпархії протоєрей Віталій Лопушанський.

Нагадаємо, що двоповерховий будинок у стилі ренесанс побудований у 1890-ті роки власником цегельного заводу Фердинандом Андереґґом. У 1904 році будівлю викупило Повітове земство Катеринослава і там була розміщена управа. На думку істориків, це була одна з найвитонченіших будівель міста. За радянських часів будівлю передали під шкірно-венерологічний диспансер.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter