9 років тому
(18.06.2015)

«Торнадо»: подробиці арешту командира батальйону

На прес-конференції в Дніпрі представники правозахисної групи «Січ» і боєць батальйону «Торнадо» Іван Князько розповіли подробиці арешту командира батальйону «Торнадо» Руслана Онищенка, який перебував на лікуванні в лікарні Мечникова.

За словами Івана Князька, командир батальйону отримав дзвінок з проханням з’явитися в обласне управління МВС у Дніпропетровській області. Коли Онищенко зайшов у будівлю, біля машини, в якій був Князько, зупинився мікроавтобус, із нього вискочили люди в балаклавах. Вони почали бити бійця, витягли його з автомобіля та кинули в мікроавтобус, де продовжили побиття. Бійця привезли в управління карного розшуку міста Дніпропетровська й вимагали від нього написати заяву на комбата.

Адвокат Віталій Погосян заявив, що всі вісім затриманих у справі «Торнадо» мають тілесні ушкодження. Двох затриманих звільнили. Іван Князько проходив у справі свідком. «Для чого бити свідка і наносити йому тілесні ушкодження?» - питає Віталій Погосян. Враховуючи факт побиття, отримання доказів провини бійців ставиться під сумнів. Адвокати затриманих будуть просити омбудсмена Валерію Лутковську звернути увагу на цю справу та готують позовні заяви до Європейського суду з прав людини.

Дмитро Рева, директор правозахисної групи «Січ», відзначив, що батальйон «перетворився» на оперативне злочинне угрупування за один день - саме після того, як бійці зупинили потяг з контрабандою 16 червня.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter