8 років тому
(19.08.2016)

У Дніпрі хочуть висадити в повітря візитівку міста — готель «Парус»

Готель «Парус», розташований на Січеславській Набережній, можуть знести шляхом спрямованого вибуху і показати процес по каналу Discovery.

Будівлю кілька разів продавали з умовою, що власник реалізує цей проект. Але жоден із власників не хотів нічого робити, пояснюючи браком коштів. За словами заступника міського голови Дніпра Михайла Лисенка, є два варіанти розв’язання проблеми: компенсувати власнику за територію якоюсь рівноцінною ділянкою в межах міста або ж за кошти міського бюджету викупити у власника територію, на якій стоїть «Парус», і розглядати її як новий інфраструктурний проект.

«У нас були переговори з компаніями , які займаються демонтажем будівель, з Голландії, Італії, Португалії. Під час переговорів на нас вийшли представники телеканалу Discovery, які висвітлюють такі проекти. Якщо ми передамо їм права на зйомку демонтажу, вони готові компенсувати частину коштів на реалізацію. На сьогодні це на стадії переговорів, до кінця року подальша доля готелю буде визначена», — говорить Михайло Лисенко.

Головний архітектор Дніпра Дмитро Волик розповідає, що метод знесення будівель шляхом спрямованого вибуху дуже ефективний, проте в Україні подібних прикладів він не знає. Втім найперше потрібно здійснити експертизу стану будівлі.

«Демонтаж об’єкту такого рівня не менш складний, ніж будівництво. Прийняття рішення про можливість демонтажу і метод демонтажу — це досить серйозна проектна й аналітична робота, — вважає Дмитро Волик. — Велика вірогідність, що на місці цього об’єкту збудують щось зі схожими параметрами, адже він відіграє досить серйозну роль у містобудівній системі».

Поширити на Facebook Поширити на Twitter