8 років тому
(24.09.2016)

У Дніпрі відбувся фестиваль коптерів

На стадіоні Дніпропетровського національного університету змагалися в керуванні коптерами і дронами понад 40 коптеристів з усієї України.

Окрім змагань на фестивалі «Copters Race» продемонстрували безпілотний літальний комплекс «Лелека», який успішно працює на фронті.

«Ми передали військовим таких комплексів уже близько 90 штук. За цільовим навантаженням він аналогічний закордонному, проте значно дешевший: аналогічний закордонний комплекс із трьох літаків коштує 400 тис. доларів, а наш із двох літаків — 35 тисяч доларів», — говорить Костянтин Дубовський, головний інженер компанії-розробника.

Також на фестивалі представили напрацювання інжинірингової школи при ДНУ: комплект управління автоматизацією артилерійського бою «АртОС» та додаток «Моя поліція».

Про роботу комплекту «АртОС» розповів студент-розробник Олексій Самойлов: «Командир батареї отримує ціль, аналізує її, відправляє координати старшому офіцеру батареї. Знаючи координати гармати, знаючи метеодані, програма аналізує ціль і вираховує ті параметри, які потрібні навіднику, щоб влучити. Якщо вхідні дані правильні, то з цими параметрами він влучить точно в ціль».

Для дітей проводили майстер-класи з виготовлення та запуску ракет. Учасник фестивалю Дмитро Подворчанський вважає, що з минулого року рівень пілотування зріс. Каже, захоплення коптерами від віку не залежить: «Чим молодша дитина починає заніматися польотами на коптерах, їх конструюванням, тим більшим професіоналом вона стає. Я бачу молодих людей, які роблять класні штуки, літають дуже добре, тому за ними майбутнє»

***

Допомогти Громадському ТБ Дніпро можна онлайн (http://goo.gl/t1cK24) або скористатися реквізитами:

ГО «Громадське ТБ Дніпро»

код ЄДРПОУ 39600234

р/р 26007050018963

у ПАТ КБ "Приватбанк" МФО 305299

Призначення платежу: Добровільна пожертва на здійснення статутної діяльності

Поширити на Facebook Поширити на Twitter