8 років тому
(16.06.2016)

У Дніпрі з'явився водний патруль

Завданням водної поліції є патрулювання берегової лінії Дніпра та швидке реагування на правопорушення на воді.

«Останнім часом ніхто не боровся з браконьєрами, з правопорушниками, мажорами на дорогих катерах, які в п’яному вигляді створюють небезпеку. Тепер з’явилися хлопці, які будуть давати відсіч таким діям. Конкурс був близько трьох чоловік на місце», — пояснює керівник патрульної поліції Дніпра Володимир Богоніс.

Тепер акваторію Дніпра, Самари, Орелі від Кам’янського (Дніпродзержинськ) до межі області охоронятимуть три катери та два берегові автопатрулі. Усього в складі водної поліції Дніпра 42 патрульні.

«Особисто для мене цікаво буде боротися з браконьєрами. Я хочу, щоб у мабутньому моя дитина вийшла на берег, закинула вудку і зловила рибу, бо зараз риби в Дніпрі дуже мало», — розповідає патрульний поліцейський Віталій Біловол.

За два тижні роботи було перевірено близько 112 людей, вилучено понад 2,5 тисяч метрів сіток, 13 інших засобів риболовства, виписано три штрафи за керування водним транспортом у нетверезому стані, вилучений водний транспорт.

«Намагалися від нас тікати, це було на озері Леніна, в плавнях, але це в них не дуже вийшло», — посміхається патрульний поліцейський Микола Терещук.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter