8 років тому
(02.09.2016)

У Дніпрі закрили зоопарк на Монастирському острові

Зоокуточок на Монастирському острові, який існував понад тридцять років і став для дніпрян місцевим зоопарком, рішенням міської влади було закрито. Зараз закінчується переміщення тварин до харківського «Екопарку». Вони там будуть жити на місячному карантині під наглядом спеціалістів.

«Це велика подія для нас, — говорить Анна Гріднєва, голова благодійної організації «Зоотурбота». — Ми працювали над цим не один рік. Умови перебування тварин у зоокуточку були абсолютно не належними і повністю не відповідали законодавству України».

Поки немає домовленості щодо лисиць і ведмедиці, адже харківський «Екопарк» переповнений представниками цих видів тварин, тому волонтери просять людей, які утримують або створюють зоопарки чи зоокуточки в Україні, відгукнутися і забрати останніх тварин.

Провідний спеціаліст харківського «Екопарку» Дмитро Годлевський відзначає поганий стан дніпровських тваринок. «Верблюдиці Маші необхідно щорічно проводити профілактику нігтиків, адже верблюди мозоленогі, у них немає копит. У Маші ці, назвемо їх «гачки», впилися в кінцівки».

Також зраділи зміні місця проживання дніпровські вовки, на яких в підлітковому віці одягли нашийники і не знімали до цього часу. Харківські спеціалісти їх зняли і відзначають чудовий апетит сіроманців.

У цілому переїзд відбувся вдало, і тварини із зоопарку на Монастирському острові нарешті отримали повноцінне піклування

Поширити на Facebook Поширити на Twitter