7 років тому
(15.02.2017)

Ведмедицю Лялю із розформованої зоозони відправляють у Синевир

5 лютого із зоозони на Монастирському острові, яку було закрито рішенням місцевої влади, намагалися вивезти шестирічну ведмедицю Лялю. Як ми вже повідомляли, більшість тварин зоокуточка було вивезено до харківського «Екопарку».

Для ведмедиці Лялі довго шукали місце і нарешті вирішили перевезти її до реабілітаційного центру національного природного парку «Синевир», де живуть самі ведмеді.

У зоозону на Монастирському острові ведмедиця Ляля потрапила із цирку, де вона конфліктувала з іншими ведмедями, і прожила тут більше двох років.

«За цей час вона вже звикла до людей, звісно, переїзд довгий, але сподіваємося, що Ляля трошки потерпить і на Закарпатті їй буде добре», — розповдає Анна Гріднєва, представниця благодійної організації «Зоотурбота», яка постійно опікувалася тваринами зоокуточку.

«Я сподіваюся, сьогодні наша ведмедиця обрете друге життя і ми, нарешті, закінчимо це пекло для тварин, яке мало назву зоопарк, — прокоментував Михайло Лисенко, заступник міського голови. — На місці зоокуточка будуть демонтовані всі клітки, зараз ми розглядаємо декілька альтернативних проектів благоустрою».

Як повідомила прес-служба міської ради, станом на 18:00 ведмедицю не вдалось виманити з клітки і її перевезення перенесли на ранок 16-го лютого.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter