8 років тому
(07.06.2016)

Відкриття виставки Віки Ясинської «Портрет солдата»

У «Діорамі» Дніпровського історичного музею відкрилася виставка «Портрет солдата» — фотографії чоловіків, котрі добровольцями або за призовом брали участь у воєнних діях на сході України.

Авторка фото та журналістка Віка Ясинська розповідає, що про війну пише вже два роки, паралельно до своїх статей робила фотографї військових. Коли фото накопичилася певна кількість, вирішила — чому б не зробити з цього виставку. «Чому назва «Портрет солдата»: це не лише зовнішній портрет, а, скоріше, психологічний. Ідея — показати «героя нашого часу», людей, які в певний гострий момент залишили якісь свої справи, родини, — пояснює Віка Ясинська. — Всіх єднає, що це люди не інертні, ідейні. Навіть якщо через якийсь час багато в кого є розчарування, але все одно в них у кожному свій стрижень. Це люди з бажанням щось міняти і щось робити, не заплющувати очі на щось і не опускати рук».

На виставці представлено 39 портретів, кожен із них супроводжують цитати з інтерв’ю, які показують внутрішній світ військового.

«У мене таке відчуття, що погляди пронизують саме єство. Після відвідин таких виставок можна або від серця щось сказати, або мовчати», — ділиться враженнями відвідувач виставки Олексій.

Фотовиставка «Портрет солдата» триватиме в «Діорамі» до 19 червня.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter