8 років тому
(02.11.2016)

Виставка «ДК»: таємне життя будинків культури

У музеї «Літературне Придніпров’я» до 6 листопада триває виставка «ДК». У чотирьох залах музею представлені документальні фільми, статистичні дані та інсталяції, що висвітлюють стан будинків культури великих та малих міст і взаємодію з ними територіальних громад.

Творці виставки їздили по будинка та палацах культури Дніпропетровської області протягом березня-серпня 2016 року: «Ми почали дослідження з архітектурної спадщини, але потім стало відомо, що за цим стоїть величезне життя кожної територіальної громади, будинки культури мають велике значення для дозвілля, культурного розвитку людей», — розповідає співорганізаторка виставки Юлія Овчаренко.

Багатьох відвідувачів виставки здивувало, що в будинках культури, які здебільшого виглядають зруйнованими і покинутими, триває активне соціальне життя.

«Це якось життєствердно навіть! Я закінчила дивитися відео про життєрадісних пенсіонерів, які ходять співати в гурток, і подумала: а справді, треба щось таке для людей, може, в іншому форматі», — ділиться враженнями відвідувачка Марія.

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter