7 років тому
(06.04.2017)

Виставка «Точки наближення»: травматичний досвід і реабілітація

Проект «Точки наближення» розпочався у грудні 2017 двома резиденціями у Харкові та Дніпрі. На цих резиденціях були присутні художники, журналісти та культурні менеджери з України, Грузії та Молдови. Їх метою було спілкування з волонтерами, переселенцями, з представниками ЗМІ цих міст, розмова про ті проблеми, які перед ними постають, про їх потреби. Учасники створювали проекти і до участі у виставці «Точки наближення» було відібрано 6 робіт.

Проект харківського художника Сергія Попова про вплив складних міжнародних відносин на життя окремої людини. «Замість штори я повісив прапори країн, які мають тим чи іншим чином стосунок до бойових дій на сході України. Прапори внизу сплутуються і це символізує те, що політика є інструментом, який заплутує свідомість людей», — розповідає художник.

Проект Наталії Целюби присвяченій сірій зоні думок і почуттів. «Ти випробовуєш власні почуття по відношення до власних та соціальних проблем — каже кураторка виставки Руслана Козієнко, — наскільки ти можеш та маєш бути емпатичним до проблем інших» .

Проект «Не просто гра» Оксани Чепелик присвячений дніпровський волейбольній команді сидячі. Тренер команди, Олексій Харламов, вимушений переселенець з Донецька, намагається залучити неї ветеранів АТОвців.

Триватиме виставка до 14 квітня в галерейному просторі на Гусенка 17.

 

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter