7 років тому
(23.06.2017)

Вижити на велосипеді у Дніпрі

Все більше дніпрян обирають велосипед як повноцінний транспортний засіб. Втім, чи пристосоване для цього наше місто?

«Усі магістральні вулиці, які є небезпечними для непрофесійного та неспортивного велоруху, мають містити велодоріжки», — вважає співзасновник дніпровської асоціації велосипедистів Юрій Лозовенко. Поки що подібної велоінфраструктури у нас майже немає. Для проекту «#МОДЕРНТОКІНГ» ми вирішили перевірити, наскільки це заважає пересуванню на ровері. Для тестування обрали проспект Слобожанський та Новий міст. Продемонструвати нам усі «принади» руху в цих місцях взялася відважна велосипедистка-аматорка Юлія Курочкіна.

«Очікувала, що буде складніше, більш незручно та навіть була готова до того, що мені знадобиться корвалол після такої поїздки, — ділиться враженнями Юля. — Дуже заважали припарковані машини, також виникали незручності коли автівки пересувалися з рядка в рядок. Щодо мосту, то мені вдалося подолати свій страх висоти. Але дуже завдавали клопоту шви на дорожному покритті».

Велодоріжка є на центральному проспекті Яворницького, проте її частина перекрита через будівництво метро. Її стан ми перевіряли своїми силами. Доріжка тягнеться клаптиками вздовж проспекту та тішить вибитими плитками, клумбами та люками посеред руху. Наше резюме таке: наразі це скоріше симулякр того, що має бути.

Дякуємо за допомогу у підготовці сюжету велосипедистці Юлі Курочкиній, водію Дмитру Іванову та байкеру із «Balamut Brothers» Костянтину Бокову.

Повний ефір, присвячений велоінфраструктурі українських міст за посиленням: https://youtu.be/KQyAsS3plNw

Поширити на Facebook Поширити на Twitter