8 років тому
(13.10.2016)

За минулий тиждень до Дніпра доставили 19 поранених у зоні АТО

Від понеділка до військового шпиталю Дніпра із зони АТО доставили 8 поранених бійців, 14 травмованих і 63 хворих. За словами начальника Дніпровського військового шпиталю Віктора Кузьменка, поранені надходили з сектора М та сектора Д (Авдіївка, Красноармійськ) з мінно-вибуховими травмами.

До лікарні Мечникова надійшли 10 поранених у зоні АТО, всім була надана невідкладна допомога в реанімаційних відділеннях, зараз вони в процесі одужання, повідомив головний лікар клінічної лікарні ім. Мечникова Сергій Риженко.

Поранений 10 жовтня під Широкиним морпіх Олександр Фрайтаг розповідає, що обстріли почалися раптово: «Почали стріляти, мабуть, з усього, що в них було. Мене друг відтягнув в окоп, почали бинтувати, відвезли в Маріуполь, де зробили трепанацію. Опритомнів я вже тут, коли висаджували з гелікоптера».

Бійця 95-ї окремої десантно-штурмової бригади Івана Пруса поранили під Горлівкою з гранатомета 30 калібру: «Вони помітили, що ми маскуємось, і “насипали” трошечки. Дасть бог, все нормально буде — далі піду. Я хочу захищати свою країну на передовій».

Ще одного пораненого бійця доставили до 16-ї лікарні Дніпра.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter