7 років тому
(21.07.2017)

Зелене світло пішоходам. Активісти закликають дотримуватися правил дорожнього руху

Пішоходи — повноцінні учасники дорожнього руху. Щоб нагадати про це оточуючим, дніпряни вийшли на акцію. Вони за руку переводили людей через «зебри» та закликали водіїв бути уважними.

«Мою найкращу подругу збили на переході, де не було світлофору, — ділиться учасниця акції Ольга Товстоног. — Це вже не перший нещасний випадок там, саме тому я хочу, щоб на небезпечних ділянках руху встановили світлофори».

Патрульні підкреслюють: у навчальних закладах дітей знайомлять з правилами дорожнього руху, проте цього недостатньо. «Важливо, щоб батьки говорили про це з дітьми, забороняли переходити на червоне світло чи в непридатному для цього місці», — вважає інспекторка Анжеліка Золотова.

Організаторка акції Ірина Шефтель сподівається, що їхні вимоги почують. «Ми хочемо бачити навчальн іпрограми для наших дітей, щоб привчати їх до безпеки змалку, щоб це стало системою».

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter