7 років тому
(07.03.2017)

Жіноча хокейна команда «Дніпровські білки»: драйв, адреналін та амбіції

У 2014 році в Дніпрі була створена перша команда з жіночого хокею — «Дніпровські білки».

«До мене прийшла теперішній президент команди Марина Борисенко і сказала: “Будемо робити жіночу команду”, — розповідає тренер Сергій Зубков. — Спочатку навіть трохи посміялись, але прийшла одна дівчина, потім друга — і незабаром зіграли перший в історії Дніпра жіночий хокейний матч».

Дівчата тренуються на Льодовій арені пізно ввечері, часто закінчують близько першої ночі. Але кажуть, що той драйв та командний дух, які вони отримують під час гри, ніщо не замінить.

«Певно, багатьом дівчатам подобається відчувати себе першопрохідцями. Це не протест, а скоріше виклик, бажання показати, що цей спорт може розвиватись і для жінок також», — каже президент клубу Марина Борисенко.

Хокеїстки говорять, що спочатку багато їхніх колег-чоловіків ставилися до команди упереджено, однак потім змінили думку.

Воротарку «Дніпровських білок» Юлію Гаркушу у спорт привів чоловік, теж хокеїст: «На одній грі подумала: чому б мені не спробувати? Мені захотілося показати, що я зможу не гірше».

Капітан команди Вікторія Денисенко порівнює команду з молекулою, а дівчат — з атомами: «Ми взаємодіємо одна з одною, і в результаті отримуємо суперський проект. Усе, чого нам бракує в житті, ми отримуємо тут, на льоду. Ми показуємо, чого ми варті і доводимо самі собі, чого можемо досягти!»

Матеріал підготовлено в рамках проекту "Дніпро. Зміни", який здійснюється за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів матеріалу не обов'язково збігаються з офіційною позицією уряду США.

Поширити на Facebook Поширити на Twitter