7 років тому
(28.08.2017)

Міського голову Підгородного хочуть відправити під арешт за відремонтовану школу

Сьогодні, 28 серпня 2017 року, під будівлею Соборного суду у Дніпрі зібрались громадські активісти та колишні бійці АТО, щоб підтримати Галину Кузьменко, яка зараз обіймає посаду міського голови Підгородного, а також відома як громадська активістка та мати загиблого від поранень під Іловайськом бійця полку «Дніпро-1» Андрія Савчука.

Як пояснила пані Галина, вона звинувачується обласною прокуратурою у нецільовій витраті коштів та підробленні документів. У грудні 2016 року до неї звернулись депутати районної ради з листом-проханням завідувачки районного відділу освіти зробити перерозподіл коштів міського бюджету і відремонтувати Підгороднянську школу №2, дітей якої відправили на додаткові канікули через відсутність вікон у будівлі.

«Був проведений виконком, під час якого мені стало зле через хворобу і я вийшла в окрему кімнату. Туди мені принесли нібито рішення комітету, яке я підписала. Втім, згодом з’ясувалось, що це рішення не було проведено секретарем міської ради, — розповідає Галина Кузьменко. — У школі був проведений ремонт, не допущено розмороження теплової системи, діти приступили до навчання».

Як прокоментувала ситуацію адвокатка Галини Кузьменко Ганна Пашніна, захист категорично не згодний з обвинуваченням. «Сьогодні нам було вручено два клопотання, стосовно підзахисної: про взяття її під домашній арешт і відсторонення від посади, — говорить адвокатка. — Викликає подив та оперативність, яку проявляє прокуратура в цій справі. Прокурори мали узгодити виклики з підозрюваною та її захистом. Ніколи не відправляються повістки з дня на день. У матеріалах справи відсутні пояснення осіб, які можуть надати зовсім іншу інформацію стосовно фактів справи. Тому ми вважаємо, що прокуратура веде кримінальне провадження з обвинувальним ухилом і необ’єктивно».

Заступниця голови громадської організації «Родинне коло загиблих героїв» Ольга Бойко під час пікету біля Соборного суду заявила: «Швидко призначений на сьогодні суд перенесли. Завтра у нас вшанування пам’яті загиблих під Іловайськом. Відволікати людину, яка втратила сина, на судові розборки в ці дні не по-людяному, а свій авторитет вони знизили до нуля».

Поширити на Facebook Поширити на Twitter